Heusden

Heusden is één van de mooiste stadjes van ons land. Na de grootschalige en ingrijpende restauratie van gebouwen, woonhuizen, grachten en wallen, is het uitgegroeid tot een plek met veel voorzieningen en een gevarieerde bevolkingssamenstelling. Heusden biedt hierdoor een unieke woonomgeving met een tolerante bevolking.

Wanneer je Heusden aan de Maas wilt bezoeken, parkeer uw auto tijdig en ga verder te voet, dan proeft u het best de kleinschaligheid en het pittoreske sfeertje uit lang vervlogen tijden.

Allereerst de fraaie vestingwerken met de grachten.

U kunt hier prachtig wandelen en komt langs de fundamenten van het kasteel, de molens en de havens. Naar het centrum toe komt u langs veel 17e eeuwse panden, maar met hedendaags comfort. In het winkelgebied van Engstraat, Vismarkt, Nieuwstraat en de Botermarkt vindt u veel boetiekjes, bijzondere winkels, galerieën, cafés en restaurants die kwaliteit en klasse uitstralen.

Heusden ligt zeer centraal, vlakbij de A59 richting Den Bosch, Utrecht en Eindhoven, Rotterdam.

Voor watersporters zijn er 2 jachthavens en in de directe omgeving hebben we weidse polderlandschappen, maar ook de Loonse en Drunense duinen.

Wilt u wonen in een historisch pand, in een geschiedkundig zeer interessante stad in het centrum van het land, kom dan eens een kijkje nemen in de vestingstad Heusden.

Laatste nieuws