Aankoopmakelaar

4 redenen

Een huis kopen: met of zonder aankoopmakelaar?

Het verkopen van een huis gaat in vrijwel alle gevallen via een makelaar. Bij het kopen van een huis wordt er meestal geen aankoopmakelaar ingeschakeld. Is dat terecht? Of is het wel aan te bevelen? Wij zullen de toegevoegde waarde van een aankoopmakelaar toelichten.

Het kopen van een huis moet een weloverwogen beslissing zijn. Het is een grote investering waarvoor de meeste kopers een zware financiële last in de vorm van een hypotheek op zich moeten nemen. Voordat u besluit om de koop door te zetten, moet u op alle fronten zeker zijn van de aankoop. Er moet een rationele beslissing genomen worden. Potentiële kopers beslissen vaak teveel op emotie. Daarnaast is het zaak om het huis te kopen voor een zo laag mogelijke koopsom. Een aankoopmakelaar kan uitkomst bieden. Hij of zij heeft ervaring en weet waar op gelet moet worden.

Aankoopmakelaar.png

Bij het bezichtigen van een huis weet u binnen 15 seconden of het de juiste woning voor u is. Tenminste het kan zo lijken. Die eerste indruk wil nog niet zeggen dat het echt de juiste woning is. Er zijn nog veel vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat u een bod kunt plaatsen. Veel vragen kunt u zelf beantwoorden, andere vragen moet u deskundig advies voor inwinnen.

Waar heeft u een aankoopmakelaar voor nodig?

Een aankoopmakelaar kan u wijzen op factoren waar u zelf nog niet bij stil hebt gestaan. De makelaar kan bijvoorbeeld controleren hoe het zit met de bestemmingsplannen in de buurt.

Ook kan de aankoopmakelaar goed inschatten in hoeverre de vraagprijs redelijk is. De onderhandelingen over de prijs kunnen ook beter gevoerd worden door een makelaar die de klappen van de zweep goed kent. Een aantal andere goede redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen treft u hieronder aan:

• Een globale indruk van de staat van onderhoud van het huis krijgen

• Hoe is de prijsstelling van het huis ten opzichte van andere huizen in de buurt?

• De koopakte controleren

• Adviseren over het opnemen van ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst

• Begeleiden van het aankoopproces

• Kunnen er bouwvergunningen verkregen worden?

• Meegaan met de eindinspectie voordat het huis wordt gekocht

Wat kost een aankoopmakelaar?

De hoogte van het tarief hangt af van de te verrichten werkzaamheden. Hoeveel tijd moeten wij investeren? Gaat u meerdere huizen bezichtigen en moet het aankooptraject ook door ons bewaakt worden? Bij het inschakelen moeten  er goede afspraken gemaakt worden. Omdat de afspraken zeer uiteen kunnen lopen is er ook geen indicatie van de hoogte van de kosten te geven.

Door onderhandelingstechnieken die wij door de jaren heen ontwikkeld hebben, kan een aankoopmakelaar zichzelf terugverdienen. Voordat u het aankoopproces ingaat, kunt u informeren bij ons wat de mogelijkheden zijn.

Logo Makelaardij kleur 2012.jpgMakelaardij Nieuwkerk

Hoogstraat 22A